Tips om zich te beveiligen tegen virusaanvallen

Tips om zich te beveiligen tegen virusaanvallen

Gepubliceerd op : 10/01/2018 10 janvier janv. 01 2018

Tot op heden kan geen enkele tool virusaanvallen blokkeren van het type "cryptolocker", dus is het belangrijk om enkele richtlijnen in gedachten te houden.
 
Enkele tips :
  • Open nooit een bijlage in een e-mail van een onbekende. Zelfs als de e-mail afkomstig lijkt te zijn van een bekend persoon, moet je de inhoud ervan (bijlagen en links) altijd als verdacht beschouwen. Ziet de e-mail eruit als andere e-mails van dezelfde persoon (schrijfstijl, zinsopbouw...)? Is het e-mailadres en de naam precies hetzelfde als die van vorige e-mails?
  • Wanneer u op internet surft, weiger dan elke aanvraag voor softwaredownload.
  • Sluit het browservenster zodra een onbekende of onverwachte website verschijnt.
  • Open nooit tegelijkertijd in twee tabbladen van dezelfde browser een "kritieke" website (online banking...) en een algemene openbare website.
 
Het belang van een goede back-up
  • Een goede back-up die regelmatig wordt gecontroleerd, is de enige veilige oplossing tegen deze ransomware-virussen.
  • Pas op voor back-ups op externe harde schijf, omdat de nieuwste ransomware ook de back-ups op externe harde schijf encrypteert, waardoor deze onbruikbaar worden.
Om te reageren op de toename van het aantal virusaanvallen (spam, hacking,...) biedt Genapi Belgium zijn nieuw product CSiD Security aan. Met CSiD Security hebt u de beste technologie om proactief uw informaticapark te bewaken en om het veiligheidsniveau hiervan te maximaliseren.

Het is onmogelijk om absolute veiligheid in IT te garanderen, maar CSiD Security heeft tot doel het risico van panne, virusaanval of inbraak te minimaliseren. Tot op heden is geen enkele klant die uitgerust is met onze oplossing geïnfecteerd door ransomware.

Neem contact op met uw verkoopteam voor meer informatie of vul uw aanvraag in via ons online formulier

Historiek

<< < 1 > >>
Informatie close
Lancering van inot books!  
Onze nieuwe boekhoudsoftware is beschikbaar!   
Een ergonomische interface en intuïtieve functionaliteiten, allemaal cloud compatibel voor een optimale beveiliging van uw gegevens. Combineer het met inot en haal het beste uit onze software.  

> Meer info?

Ok