U bevindt zich hier :

De fiscale fiches 281.50 

Gepubliceerd op : 27/05/2021 27 mai mai 05 2021

Wist je dat?  

Sinds 1 november 2018 worden de Btw-plichtige vrije beroepen beschouwd als ondernemingen, ongeacht hun rechtsvorm (natuurlijke personen of vennootschappen).  

 

Wilt u meer weten over de precieze voorwaarden van deze verandering?  Het officiële artikel van de Commissie voor Boekhoudkundige Normen van 4 september 2019 vindt u hier: Ondernemingen onderworpen aan de boekhoudplicht | CNC CBN (cnc-cbn.be) 

Ga rechtstreeks naar artikel III.A.10 voor de passage betreffende notarissen. 

 

Wat verandert dit? 

Deze nieuwe beschouwing van de vrije beroepen betekent twee zaken: 

1) Enerzijds zijn deze beroepen voortaan onderworpen aan boekhoudkundige verplichtingen: zij moeten facturen opstellen voor al hun transacties. 

2) Anderzijds ontslaat dit hen van de verplichting om de fiches 281.50 via het BELCOTAX-ON-WEB-platform uit te reiken en aan te geven. Van nu af aan zal de verificatie via de facturen gebeuren. Het is derhalve niet nodig een dubbele verklaring af te leggen op het niveau van de staat. 

 

Het advies van Genapi 

Wij adviseren u nog steeds de afzonderlijke fiches aan uw confraters toe te sturen om het saldo tussen de verschuldigde en gefactureerde bedragen te valideren. 

 

Goed nieuws, het proces wordt vereenvoudigd door onze Nota+ software. Genereer ze in een paar klikken.  

Meer info hier: 

Historiek

<< < 1 > >>
Informatie close
Lancering van inot books!  
Onze nieuwe boekhoudsoftware is beschikbaar!   
Een ergonomische interface en intuïtieve functionaliteiten, allemaal cloud compatibel voor een optimale beveiliging van uw gegevens. Combineer het met inot en haal het beste uit onze software.  

> Meer info?

Ok